Over reviewen....

Je kunt je afvragen waarom mensen over muziek schrijven. Muziek is toch om naar te luisteren? Zelf vind ik review sites leuk omdat ik er albums tegenkom die ik niet ken en er bands en artiesten voorbij zie komen waar ik nog nooit van gehoord heb. Of omdat ik benieuwd bent naar een recensie over een nieuw album van een door mij gewaardeerde band. Zeker als je een reviewer wat langer volgt krijg je een idee van wat deze persoon mooi vindt. Als zijn of haar smaak een beetje overeenkomt met de jouwe kan een review over een album dat je nog niet kent de aanleiding zijn om er eens naar te luisteren. En zo kom je dan weer in aanraking met voor jou nieuwe muziek. Dat is ook het doel van deze site.
Zelf schrijf ik het liefst over muziek die me op de een of andere manier emotioneel raakt. Als een artiest zijn/haar emoties in een nummer op mij kan overbrengen dan heb ik daar enorme bewondering voor, dat wil ik graag delen. Maar ook een slim geproduceerde meezinger kan ik waarderen. Een review schrijven over een album dat me is tegengevallen is een stuk lastiger. Soms heb je bepaalde verwachtingen van een band of artiest wanneer ze een nieuw album uitbrengen. Als die verwachtingen wat mij betreft niet worden waargemaakt kan ik ervoor kiezen om geen review te schrijven of uitleggen waarom het me niet aanspreekt. In het laatste geval loop je altijd het risico dat mensen het niet met je eens zijn en dus je review maar niets vinden… Dat is nu eenmaal het risico dat je loopt als reviewer.

Een review is wat mij betreft altijd slechts een persoonlijke mening, mijn beleving. Niets meer en niets minder. Je kunt niet zeggen: "dit is goed, dit is slecht", je kunt wel zeggen: "ik vind dit goed, ik vind dit maar niets". Zolang je die mening maar onderbouwt met jouw argumenten. Het is dan verder aan de lezer om te bepalen of hij/zij het ermee eens is ja of nee.

Ik hoop dat de bezoekers van deze site de tijd die Carry en ik besteden aan het reviewen kunnen waarderen. Wij zijn allebei verslaafd aan muziek. Wat een geweldige verslaving!

Eric Krull